admin

Share

De Blauwe Kiekendief is vrijwel uitgestorven in het Waddengebied. Er zijn nog een stuk of 5 broedparen. Afgelopen jaren heb ik energetisch werk gedaan om de Blauwe Kiekendief te ondersteunen. Vorig jaar heb ik een keer of 7 een Blauwe kiekendief gezien in de eerste duinvallei bij paal 5 op Schiermonnikoog. Dat was zo’n 15 jaar geleden dat die gesignaleerd waren als ik het goed heb. Toen zowel een mannetje als een vrouwtje. Ze zijn vorig jaar echter niet tot broeden gekomen. Afgelopen dagen zag ik ze opnieuw! Eerst een mannetje, de volgende dag een vrouwtje en vlak daarna allebei tegelijk. Een paartje! Op 5 tot 10 meter afstand. Super dichtbij. Wat een prachtige vogels zijn het! De moeite van bescherming en ondersteuning meer dan waard. Ik ben erg gemotiveerd om mijn energetische werk voort te zetten. Wil je meer weten over hoe dat in zijn werk gaat? Klik dan hier!

Editor's Pick

Leave A Comment

Related Posts

  • Continue reading