Projecten begeleid met ECOintention 

Hoogspanningskabel Schiermonnikoog:
vergunning ingetrokken

In mei 2021 werd een vergunning verleend om een hoogspanningskabel aan te leggen door Schiermonnikoog, de Waddenzee en Noordoost Groningen.
In opdracht van Vogelbescherming Nederland en in samenwerking met Natuurmonumenten is ECOintention in de periode juli 2021 – februari 2022 ingezet om de aanleg te voorkomen. En met succes!

ECOintention zorgde in de periode 2019 – 2022 met eerdere projecten al voor een ‘veld’ van zeer sterke positieve energie met kwaliteiten als: ‘maagdelijke natuur’ en ‘Rijke Waddenzee met natuurlijke processen’ in dat gebied.
Dit energieveld is in de periode juli 2021- februari 2022 dusdanig versterkt dat alle praktische activiteiten die nodig waren, op tijd en adequaat konden worden verricht èn resultaat hadden:

Tegen alle verwachtingen in, is in december 2021 de reeds verleende vergunning ingetrokken! De Hoogspanningskabel heeft op Schiermonnikoog geen voet aan de grond kunnen krijgen.*

Jan Willem Zwart, coördinator beheer Schiermonnikoog (Natuurmonumenten)
over dit succesvolle project.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Inmiddels wordt een locatie onderzocht in het Duitse gebied bij de Eemsvaargeul, waar al veel kabels liggen en de natuurschade veel minder groot zal zijn.

Oordelen over ECOintention is heel gemakkelijk. Maar ’t is net als met een sinaasappel: je kunt de smaak niet uitleggen, je moet het echt zelf proeven. Zo is ’t ook met ECOintention. Proef ’t zelf eens.
Chris Braat, gebiedsmanager Natuurmonumenten

ECOintention op Schiermonnikoog – veel resultaten!
  • Voor het nieuwe bezoekerscentrum realiseerde zich -na 20 jaar stagnatie- het volgende: Bouwvergunningen geregeld. Grond aangekocht. Samenwerking vastgelegd. Financiering rond binnen begroting. Bouw liep voorspoedig.
  • Samenwerking met de boeren verloopt ongekend goed. Er komt een kaasmakerij en Natuurmonumenten is gevraagd mee te denken bij het concept voor de kaasmakerij.
  • Goede en gezonde relaties met alle samenwerkingspartners.
  • De veestapel is met één derde terug gedrongen.
  • Zandsuppletie is uitgesteld

Chris Braat, gebiedsmanager Schiermonnikoog Natuurmonumenten

Wat ik ook heel mooi vond aan de ECOintention methode was de samenhang die ik weer ging voelen.
Als je je realiseert dat eigenlijk alles energie is, dan gaat alles ook meer met elkaar stromen dan is het minder solide. 
Chris Braat, gebiedsmanager Schiermonnikoog, Natuurmonumenten

Wij & Wadvogels 2020-2022
  • Samenwerking met derden verloopt beter.
  • Veel media-aandacht en free publicity
  • Nieuwe projectleider heeft haar taken soepel en kundig opgepakt.
  • Nieuwe flow voelbaar in diverse deelprojecten.
  • Onder andere in deelproject Vogelsand zijn diverse voorspoedige ontwikkelingen. Zo kan het materiaal voor het nieuwe broedeiland onverwacht van dichtbij worden gehaald.

De unieke meerwaarde van ECOintention is dat het een methode is die ‘flow’ brengt en bovendien altijd werkt in relatie tot de doelen van een project of organisatie.
Het heeft me stof tot nadenken èn een nieuwe kijk op het behalen van doelen gebracht.
Gerrit Dommerholt, Wij & Wadvogels, Vogelbescherming Nederland

Landgoed Grootstal begeleiding van transitie

Kien van Hövell tot Westervlier

Dankzij de verantwoordelijkheid voor een landgoed dat pionierend zijn toekomst hervindt in een veranderende tijd en omgeving weet ik al te goed wat ‘transitie’ in de praktijk betekent. Bij het doorgronden en doorvoelen van het vraagstuk en het co-creëren van een goede context, zijn het geen rationele overwegingen die ons aanzetten tot een nieuw paradigma, het is de ‘hartsverbinding’ die we voelen met de opgave.

Met de transitie van landgoed Grootstal als ‘afstudeercasus’ heeft Annette deze dimensies verrijkt met die van het energetische veld. In die periode heeft zij de complexe transformatie op ons landgoed gevolgd, gebalanceerd en geholpen grote wensen te laten landen in daden. Ze is inlevend en vasthoudend, haar inbreng tegelijk warm en scherpzinnig. De sensitiviteit die zij combineert met haar ervaring waren een bemoedigende steun in de rug en de resultaten zijn concreet. Eco-practitioner is een beroep en intussen heeft Annette haar sporen verdiend met iets dat fundamenteel goed bij haar past en toegevoegde waarde biedt. Mind moves Matter: dankjewel, Annette!
Kien van Hövell tot Westervlier

WintertuinExperience en Cantonspark

Wintertuin Baarn

Karen Sikkema en Michiel van Eunen in de Wintertuin

 

De aandacht, inzet en nauwkeurigheid waarmee Annette Polman de processen bij de Wintertuin heeft begeleid zijn een verhelderende en ondersteunende factor geweest in het moeizame verbouwing-en realisatie-proces. Met de combinatie van helder verstand en intuïtie , praktisch ECOintention vakmanschap èn het op een natuurlijke en prettige manier inzicht geven en uitleg over deze wonderlijke wetenschap kan ik Annette Polman absoluut aanraden als begeleider bij grote projecten. Door deze overkoepelende begeleiding van ingewikkelde processen is veel zakelijk voordeel haalbaar. Kortom; een aanrader!
Corine van der Werf

Projecten van collega’s

Afgelopen 20 jaar zijn tientallen projecten energetisch in balans gebracht met ECOintention. Niet alleen natuurgebieden en landgoederen, maar ook projecten in land- en tuinbouw, veeteelt, onderwijs, midden- en kleinbedrijf en de recreatieve sector. Een overzicht van projecten uitgevoerd binnen het kader van de opleiding ECOintention is hier te vinden.

Ervaringen van mensen die zich lieten verrassen door ECOintention:

Jelle de Jong, algemeen directeur IVN (2018)

Nieuwsgierig? Heb je vragen?

Graag ga ik met je in gesprek om je vragen te beantwoorden en te bespreken wat begeleiding met ECOintention aan jouw project kan bijdragen. Ook kom ik met plezier een presentatie geven voor jou en je collega’s. Stuur direct even een mailtje, dan maken we een afspraak. Of bel 06-49966463.