Over mij

Van nature ben ik, Annette Polman, een enthousiast, doelgericht, idealistisch en creatief mens. Een pionier ook. Dagelijks word ik geraakt door de schoonheid van de natuur: de kleuren, de vormen, de structuren en de harmonie hierin. De intelligentie die hier achter zit fascineert mij. De enorme levenskracht van de natuur inspireert me. Herkenbaar?

Al deze aspecten van de natuur worden met de effectieve èn efficiënte methode ECOintention in natuurprojecten of natuurorganisaties tot leven gebracht en versterkt.

De sensitiviteit die nodig is voor het werken met energie en dus met de methode ECOintention ontwikkelde ik in mijn werk als trainer, docent, coach en holistisch therapeut. Dat heb ik zo’n 20 jaar als zelfstandige gedaan. Empathie, betrokkenheid en diepgang horen daar voor mij als vanzelfsprekend bij.

‘Annette is inlevend en vasthoudend, haar inbreng tegelijk warm en scherpzinnig. De sensitiviteit die zij combineert met haar ervaring waren een bemoedigende steun in de rug. De resultaten zijn concreet’
Kien van Hövell tot Westervlier, landgoed Grootstal, Nijmegen

Met ECOintention voor het Waddengebied komt voor mij alles bij elkaar.
  • In mijn eerste studie biologie zocht ik al naar begrip van de intelligentie die zo zichtbaar is in de natuur.
  • Het komt samen met strategisch denken en het grotere plaatje zien dat ik van huis uit mee kreeg en verder ontwikkelde tijdens mijn studie bedrijfskunde en werk in organisatie-ontwikkeling.
  • Met de methode ECOintention kan ik de grootste impact hebben en komt voor mij alles bij elkaar. Juist dààrom ben ik succesvol. Die power richt ik op díe natuur die mij het meest aan het hart gaat: het Waddengebied.

‘Annette weet op professionele en enthousiaste wijze Ecointention over te dragen op de natuurbeheerder.’
Jan Willem Zwart, coördinator beheer Schiermonnikoog, Natuurmonumenten

Mijn missie

Mijn missie is om het Waddengebied te herstellen, behouden en verrijken met ECOintention. Waarom? Al vanaf mijn geboorte kwam ik ieder jaar in het vakantiehuis van mijn grootouders op Schiermonnikoog. Ik ontwikkelde een grote liefde voor de natuur op het eiland en als meisje liep ik al rond met de bekende blauwe ‘Wees wijs met de Waddenzee’ trui. Mijn liefde voor het eiland breidde zich uit tot het hele Waddengebied en groeit verder, iedere keer dat ik er ben. Tegelijk maak ik mij zorgen over de vele bedreigingen in de vorm van gasboringen, windmolenparken, pesticiden in de landbouw, visserij etcetera.

Nu heb ik een methode geleerd waarmee ik daadwerkelijk, substantieel en relatief snel kan bijdragen aan het herstellen en het versterken van het Waddengebied. Die methode heb ik al succesvol ingezet bij het voorkomen van de zandsuppletie, de samenwerking met de boeren en het voorkomen van de hoogspanningskabel, allen op Schiermonnikoog.

Deze resultaten smaken naar meer. Daarom heb ik Waddenlicht opgericht.

‘Door concreet te maken waar we naar toe wilden ging de energie stromen en gingen ontwikkelingen makkelijker. Hoe dat precies werkt weet ik niet, maar dat het werkt weet ik nu wel. Annette heeft me overtuigd om dit proces aan te gaan en ze stelde gaandeweg steeds de goede, prikkelende vragen.’
Chris Braat, gebiedsmanager Schiermonnikoog

Plan van aanpak

Door drie natuurgebieden verspreid over het Waddengebied energetisch in balans te brengen zal een extra impuls gegeven worden aan het hele gebied.
Er ontstaat dan namelijk een energetische interactie die tot een vliegwiel-effect leidt.

Als dit ondersteund wordt door het in balans brengen van een belangrijke -overkoepelende- organisatie dan zal het Waddengebied versneld herstellen.

Werk jij ook aan een rijk Waddengebied?
Zoek je naar oplossingen en nieuwe invalshoeken?
Ik kijk uit naar ons eerste gesprek om samen onze missie te vervullen.

Mijn collega’s

ECOintention is teamwork. Alle projecten doe ik graag samen met één of twee collega’s. Allen ervaren ECOintention practitioners, een aantal ook met een Master in ECOintention. Ieder heeft zo haar eigen specifieke kwaliteiten. Afhankelijk van het type project komt samenwerking tot stand.

Caroline Rijnbeek
MSc in milieuhygiëne en ECOintention: unieke combi van analytisch vermogen, innovatief denken en intuïtief waarnemen. Tevens werkzaam in innovatief ondernemen en onderwijs. Gespecialiseerd in resonerend leiderschap.

“Het principe van ‘mind over matter’, oftewel ‘energie gaat vóór materie, is het bijzondere van ECOintention. Er gebeuren echt wonderlijke dingen als je de mind met de juiste intentie inzet. Zo’n nieuwe ingang is wat we in deze tijd van transitie nodig hebben, nu duidelijk wordt dat we de uitdagingen van deze tijd niet meer op de ‘gebruikelijke’ manier kunnen oplossen.”

Mieke Moeleker
hydrobioloog werkzaam bij AQUON. Gespecialiseerd in macrofauna en beeksystemen. Nuchtere en daadkrachtige collega. Een ster in het doen van kwantitatieve waarnemingen.

Monique van der Kooij
Sterk verbonden met het buitenleven, op bijzondere wijze en met groot invoelend vermogen bijdragend aan het werk ECOintention.
‘Gegroeid van ontwerpen voor binnen wonen, naar zelf naar binnen keren, naar de natuur, naar buiten leven en ECOintention praktiseren en ondersteunen.

Annette is een zeer gewaardeerde collega die bevlogen en met veel kennis over een onderwerp, gestelde doelen met behulp van ECOintention realiseert.”

 

Nicole Schendstok
MSc in ECOintention, beeldend kunstenaar, helder, intuïtief, rots in de branding. Gespecialiseerd in kwantitatieve waarnemingen. Veel ervaring in het werkveld.

“Mooi om met collega’s samen te kunnen werken in een ECOintention project of energetisch onderzoek, ieder met diens eigen kwaliteiten, en zo het zelfhelend vermogen en de balans van een systeem te mogen herstellen voor een nog mooiere Aarde”

Raad van Advies
Vijko Lukkien

is zijn hele leven verbonden als bioloog aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Om vele redenen heb ik Vijko uitgenodigd om mij te ondersteunen in mijn missie, waaronder:

– zijn rijke ervaring en uitgebreide kennis op het gebied van flora en fauna van het Waddengebied, zowel met betrekking tot soorten en hun leefwijze als onderlinge samenhangen en ook geologische achtergrondkennis. Daarmee ben je een wandelende encyclopedie en vraagbaak voor de uiteenlopende onderwerpen waar ik mee bezig ben.
– zijn uitgebreide ervaring en kennis op het gebied van natuurbescherming en omgaan met vele partijen die in dit gebied werkzaam zijn.
– zijn kwaliteit om de wat vage materie van ECOintention zodanig te verwoorden dat het bij de doelgroep past
– onze gedeelde en gezamenlijk liefde voor de Wadden en Schiermonnikoog in het bijzonder.

Vijko zelf hierover: “Ik heb ondertussen echt ervaren dat ECOintention haar vruchten afwerpt en tal van nieuwe inzichten geeft. Annette weet deze voor velen nog onbekende methode bovendien op professionele wijze over te dragen. Ik ondersteun Annette’s missie met plezier.”

 

 

Henry Mentink

is als pionierend ondernemer altijd al gericht geweest op verduurzaming. Met het door hem opgerichte Veerhuis, een ‘doe- en kennishuis voor de nieuwe economie’ stond hij in 2019 in de Duurzame 100 van Trouw. Voor zijn nieuwste initiatief ‘de aarde op de werelderfgoedlijst’ liep hij in 2022 met zijn kruiwagen met schepjes aarde van over de hele wereld naar naar het UNESCO hoofdkantoor in Parijs. Met veel publiciteit en duurzame activiteiten tot gevolg. Ik vroeg hem voor de Raad van Advies vanwege:

– zijn originaliteit, positieve en optimistische benadering zetten mij regelmatig op een inspirerend spoor. Altijd ondersteunend, meestal out-of-the-box.
– zijn ervaring en kennis over het bereiken van grote, onmogelijk lijkende, goede doelen.
– onze overlappende missie, hoewel de Waddenzee al op de werelderfgoedlijst staat :).
– hij al goede ervaringen opdeed met ECOintention onder andere voor het Veerhuis

Henry zegt hierover:
‘Annette zie ik, onder de naam van Waddenlicht, haar project met geduldige vasthoudendheid volbrengen. Haar innerlijk licht maakt dat zij doelgericht en succesvol is. Als het gaat om samenwerking heb je een goede partner aan haar.’

Nieuwsgierig? Heb je vragen?

Graag ga ik met je in gesprek om je vragen te beantwoorden en te bespreken wat begeleiding met ECOintention aan jouw Wadden-project kan bijdragen. Ook kom ik met plezier een presentatie geven voor jou en je collega’s. Stuur direct even een mailtje, dan maken we een afspraak. Of bel 06-49966463.